среда, 4. март 2009.

NAUTIC SHOW BUDVA

održaće se u Budvi od 29. aprila do 3.maja 2009. godine.


NAUTIC SHOW u Budvi je najveća nautička manifestacija u Crnoj Gori, koja po svojim potencijalima postaje značajna nautička destinacija na Mediteranu.
Broj izlagača, kvalitet i ekskluzivitet ponude, poslovni rezultati, broj posjetilaca i interesovanje medija koji prate ovaj događaj čini ga izuzetno privlačnim za brojnu poslovnu klijentelu.

Manifestacija se održava u jedinstvenom mediteranskom ambijentu budvanske marine ispred zidina Starog grada. Marina pruža mogućnost za testiranje izloženih plovila čime naši izlagači potencijalnim kupcima mogu pružiti potpuni doživljaj presudan za konačnu poslovnu odluku.

Termin održavanja NAUTIC SHOW-a je, zahvaljujući velikom broju domaćih i inostranih gostiju koji u tom periodu posjećuju Budvu i crnogorsko primorije, pogodan za predstavljanje klijenteli sa znatno šireg tržišta.

Poslovni značaj NAUTIC SHOW-a potvrđuje i respektabilan broj izlagača nautičke opreme, charter agencija, finansijskih kompanija i osiguravajućih društava.
Nepropustite priliku da budete dio najznačajnijeg nautičkog događaja u Crnoj Gori i predstavite se kao lider na tržištu.


35. SAJMU ISHRANE
koji će se održati od 18. do 21. marta 2009. godine u Budvi.

Sajam ishrane je od strane Globalne Asocijacije Sajmova uvršten kao UFI-Approved Event, što podrazumijeva ispunjavanje međunarodno prihvaćenih standarda o izlaganju, kako za posjetioce, tako i za izlagače.

Isto tako, naša ovogodišnja manifestacija nudi Vam šansu da u uslovima sve oštrije konkurencije i strogih uslova u pogledu kvaliteta proizvoda iskoristite najbolje što sajmovi kao promotivni kanal nude - termin održavanja, jedinstveni ambijent, tradiciju, prepoznatljivost u regionu, veliki broj posjetilaca, poslovne publike, direktan kontakt sa turističkom privredom pred pripremu turističke sezone i visoke komercijalne efekte.

Tokom sajma će svoju ponudu, kroz više segmenata predstaviti preduzeća iz oblasti: prehrambene industrije, poljoprivredne proizvodnje, vinarstva i vinogradarstva, industrije kafe, maslinovog ulja, konditorskih proizvoda, pakovanja i ambalaže, poljoprivredne mehanizacije i hemijske industrije. Pojedinačni segmenti imaju za cilj da pored visokih prodajnih efekata prikažu što raznovrsniju ukupnu ponudu i omoguće detaljnije poređenje kvaliteta i proizvodnih mogućnosti kako profesionalnoj publici i potrošačima, tako i učesnicima.

U okviru programa sajma najavljujemo senzorno ocjenjivanje kvaliteta proizvoda u
kategoriji mlijeka i mliječnih proizvoda, mesa i mesnih prerađevina, degustacije prehrambenih proizvoda uz brojne druge interesantne događaje koji garantuju medijsku atraktivnost manifestacije.

Kroz brojne poslovne susrete, prezentacije i okrugle stolove profesionalci će biti u prilici da upoznaju najnovije trendove i upotpune svoja znanja u oblasti prehrambene industrije i komplementarnih djelatnosti.





18. MEĐUNARODNA TURISTIČKA BERZA I SAJAM TURIZMA, OPREME ZA HOTELIJERSTVO I UGOSTITELJSTVO - METUBES

18. MEĐUNARODNOJ TURISTIČKOJ BERZI I SAJMU TURIZMA, OPREME ZA HOTELIJERSTVO I UGOSTITELJSTVO - METUBES


Ova tradicionalna turističko-poslovna manifestacija koja je u službi promocije ponude turističke privrede Crne Gore i regiona održaće se od 12. do 14. februara 2009. godine.

METUBES je manifestacija koja je od strane naših izlagača, s obzirom na termin održavanja, prepoznata kao šansa za blagovremeno predstavlj anj e turističke ponude za narednu sezonu.

METUBES se organizuje kao prezentacija
• turističkih destinacija,
• ponude kapaciteta smještaja i ugostiteljskih objekata i usluga,
• programa touroperatora i turističkih agencija,
• prevoznika u funkciji turizma,
• organizatora kongresa, kulturnih, sportskih i drugih manifestacij a,
• obrazovnih institucija, kao i
• ponuda pratećih djelatnosti koje su u funkciji turizma (obrazovne institucije, advertising agencije, softverske kuće, medijske kuće, telekomunikacijske ustanove, zavod za zapošljavanje i si.)

U 2008. godini smo uključivanjem i predstavljanjem ponude opreme za hotelijerstvo i ugostiteljstvo unaprijedili ukupnu ponudu i kvalitet manifestacije. U 2009. godini nastavljamo ka daljem proširivanju segemenata turističke ponude sa posebnim naglaskom na sve zastupljeniju ponudu i opremu za wellness, plažni mobilijar, kozemtiku, suvenire itd.

Program događaja koji se organizuju u okviru METUBES-a, koncipiran je na osnovu Vaših predloga i potrebe turističke privrede, i doprinio je da ova manifestacija preraste u svojevrsne dane posvećene turizmu u Crnoj Gori.

Tradicionalna strukovna takmičenja, kulturni i zabavni programi biće realizovani kao i do sada u saradnji sa Nacionalnom turističkom organizacijom Crne Gore, Turističkom organizacijom grada, turističkim udruženjima, obrazovnim institucijama, nevladinim organizacijama i drugim subjektima zainteresovanim za unaprijeđenje turističke ponude.